Nieuws

Willebroek morgen: fase 4, heraanleg Guido Gezellestraat

Vanaf 13 maart: heraanleg Guido Gezellestraat
Praktijk Guido Gezellestraat open van 16.00 tot 19.30 uur. Parkeren in straat niet mogelijk.
Operaties en spoedgevallen in de voormiddag op andere locatie na telefonische afspraak.
Huisbezoek en/of levering aan huis (medicatie en/of voeding) na telefonische afspraak.
03/2900548
info@dapdebron.be

Willebroek morgen Fase 4

Willebroek morgen Fase 4: om de hipste buurt van Willebroek te worden, moeten we even door het slijk en het stof. Maar op dit moment zijn we meer dan ooit bereikbaar. De Guido Gezellestraat (het deel waar de praktijk gelegen is) is namelijk in beide richtingen opengesteld voor het verkeer. De wegenwerken gaan echter met rasse schreden vooruit. Dus de bereikbaarheid van onze praktijk kan af en toe eens anders zijn dan in de foto uitgelegd. Moet u even rondrijden of wachten, waardoor u te laat bent op uw afspraak, geen probleem. We zijn wel wat gewend met de brug van Willebroek. Lukt het toch niet, geef ons gerust een seintje. Een huisbezoek of een levering aan huis van medicatie of voeding is zeker mogelijk.

Vanaf 1 januari 2017 werken we enkel op afspraak

Beste klant,

Vanaf 1 januari 2017 werken we enkel nog op afspraak voor consultaties.

*Voor het afhalen van voeding en/of medicatie kan u zonder afspraak op de aangegeven uren bij ons terecht.

*Voor operaties, huisbezoeken en spoedgevallen of indien de online agenda volgeboekt staat en u wil de dag zelf nog langskomen, gelieve te bellen.

*Voor informatie gelieve ook te bellen of stuur een e-mail: 03/2900548 of 0479/473678, info@dapdebron.be

 

Wij zien in dit systeem alleen maar voordelen:

*We beperken de wachttijd voor u en vooral uw huisdier.

*We kunnen meer tijd besteden aan u en uw huisdier.

*We kunnen ons in bepaalde gevallen beter voorbereiden.

*Minder stress voor de poes die bang is van de hond of omgekeerd, of voor honden die liever geen confrontatie aangaan met andere honden.
We vermelden alvast de openingsuren waarbinnen u een afspraak kan maken, telefonisch op 03/2900548 of 0479/473678 of online via www.dierenartsdebron.be
U kan zich registreren via mijndieren.eu/dierenartsdebron om gebruik te maken van de online agenda.

*Maandag       08.30 – 19.30 uur

*Dinsdag         08.30 – 19.30 uur

*Woensdag     13.30 – 16.30 uur

*Donderdag    08.30 – 19.30 uur

*Vrijdag           08.30 – 19.30 uur

*Zaterdag        10.30 – 12.30 uur

Voor het afhalen van voeding en medicatie kan u elke weekdag terecht tussen 08.30 – 12.30 uur en 17.30 – 19.30 uur behalve op woensdagavond.

Vaccinatie tegen hondsdolheid vanaf 1 maart 2016 niet langer verplicht voor België

België is sinds 2001 officieel vrij van hondsdolheid. Bovendien is de situatie in de buurlanden gesaneerd. Daarom zal vanaf 1 maart 2016 de vaccinatie niet meer verplicht zijn, terwijl dat nog het geval was voor honden ten zuiden van Samber en Maas en op alle campings in België.

Willy Borsus, federaal minister van Landbouw, belast met Dierengezondheid, heeft besloten om de verplichte vaccinatie te schrappen voor gezelschapsdieren die ten zuiden van Samber en Maas en op campings verblijven.

Het gaat om een verplichting die sinds 1967 van kracht was. Destijds was hondsdolheid endemisch in onze regio, met name bij vossen, en vormde het een reëel gevaar voor de mens en voor gedomesticeerde zoogdieren.

Rekening houdend met de gunstige sanitaire situatie, na advies van het Wetenschappelijk Comité van het FAVV en op voorstel van de FOD Volksgezondheid, heeft minister Borsus besloten om deze verplichting af te schaffen.

De minister herinnert er echter met aandrang aan dat de vaccinatie van honden, katten en fretten die buiten de Belgische grenzen reizen of die in België toekomen vanuit het buitenland altijd vooraf gevaccineerd moeten worden tegen hondsdolheid. Dit is van toepassing voor zowel het transport van geïmporteerde dieren als voor de dieren die met hun baasje naar het buitenland gaan.

In sommige Europese landen en buiten Europa is hondsdolheid immers nog steeds aanwezig, waardoor de vaccinatie verplicht blijft om de herintroductie te vermijden van de ziekte in België. Zij is omkaderd door een Europese wetgeving.

De minister en de bevoegde administraties blijven de situatie natuurlijk van nabij opvolgen.

Ter herinnering, hondsdolheid is een dodelijk ziekte die wordt overgedragen via het speeksel van een besmet dier en kan verschillende zoogdieren en de mens treffen. Voor de mens is de ziekte in alle gevallen dodelijk vanaf het moment waarop de symptomen zichtbaar worden.

Nieuwe website

Beste klant en sympathisant, onze nieuwe website is vanaf vandaag online.